Theorie

Om de praktijklessen goed te kunnen toepassen is kennis van voorrangsregels en verkeersborden vereist. Tevens inzicht om deze goed toe te kunnen passen. Deze kennis wordt getoetst in een zogenaamd theorie-examen dat door het CBR wordt afgenomen. Na het behalen van dit theorie-examen ontvangt u een certificaat. En dit certificaat moet u kunnen tonen als u een Tussen Tijdse Toets (dat is een “Praktijk- proefexamen” ) of een Praktijkexamen gaat doen.

U kunt zelf kiezen hoe u zich op het theorie-examen wilt voorbereiden. U kunt bij ons het theorieboek kopen en zelf aan de studie gaan en vervolgens trainen via proefexamens op internet of op CD. U regelt zelf het examen met het CBR op een datum en examenplaats die u schikt.

U kunt ook gebruik maken van een tweedaagse cursus via onze rijschool. U krijgt alle lesstof in deze twee cursusdagen aangeboden en u maakt proefexamens. Na deze twee lesdagen (in Almere) wordt u aan het einde van de 2e dag per bus naar het examengebouw gebracht. Na het theorie-examen volgt direct de uitslag, waarna de terugreis volgt. Op beide cursusdagen is de lunch voor u geregeld. Kosten hiervan zijn €120,- . Bij de lespakketten is deze cursus inbegrepen.